ایکون سایت امیر مهجوریان

کتاب معرفی اصول، مبانی و روش های معماری سازمانی سرویس گرا در سال 1389 توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر و وارد بازار شد. در طول دهه 1390 این کتاب به عنوان منبع درسی برای تعدادی از دروس کارشناسی ارشد از جمله درس “معماری سازمانی” و “برنامه‌ریزی راهبردی فاوا” در دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی انتخاب شد. همچنین مطالب کتاب مورد استفاده جامعه مهندسان نرم‌افزار، صنایع و مدیریت سازمان در صنعت نیز قرار گرفت. با توجه به اینکه از سال 1400 این کتاب در کتابفروشی‌ها موجود نیست؛ نویسندگان تصمیم گرفتند نسخه الکترونیک کتاب را به صورت رایگان به جامعه پژوهشگران و متخصصان هدیه نمایند.

علاقمندان برای دریافت نسخه الکترونیک کتاب کافی است به آدرس Amir.Mahjoorian@gmail.com ایمیلی حاوی معرفی خود و حوزه کاری/پژوهشی، ارسال نمایند تا نسخه الکترونیک به صورت رایگان برای آنها ارسال شود.

لازم به ذکر است، پژوهشگران و متخصصان علاقمند به موضوعات معماری سازمانی اکنون باید به کتاب جدید “پیکره دانش معماری سازمانی” به عنوان منبع دانشی رجوع کنند.

معرفی کتاب اصول، مبانی و روش‌های معماری سازمانی سرویس‌گرا (سال انتشار: 1389)

کتاب معرفی اصول، مبانی و روش‌های معماری سازمانی سرویس‌گرا
کتاب معرفی اصول، مبانی و روش‌های معماری سازمانی سرویس‌گرا

هدف این کتاب، تشریح مباحث مختلف “معماری سازمانی” و  “معماری سرویس گرا” به همراه بررسی چگونگی ترکیب آنها در قالب “معماری سازمانی سرویس گرا” است.

ساختار کتاب شامل چهار فصل است:

  • فصل اول به معماری سازمانی اختصاص دارد و سعی شده است مباحث و مفاهیم معماری سازمانی بصورت کامل در اختیار خوانندگان قرار گیرد. مطالب فصل اول با معرفی سازمان و مفهوم معماری شروع می شود و پس از تعریف معماری سازمانی و چارچوبها، مهمترین متدولوژی های ارائه شده در این حوزه بررسی میگردند و سرانجام با مباحث تکمیلی در خصوص مدلهای مرجع، سبک های معماری و مدل بلوغ معماری سازمانی پایان می یابد.
  • در فصل دوم مباحث مربوط به معماری سرویس گرا به تفصیل ارائه می شود و همانند فصل اول سعی شده مباحث مهم این حوزه بصورت کامل ارائه گردد. در این راستا ابتدا تعاریف و کاربردهای معماری سرویس گرا به همراه مقایسه آن با رهیافتهای دیگر بررسی شده، همچنین وب سرویس و پروتکلهای آن توضیح داده می شود، سپس مباحث مربوط به ترکیب سرویس ها و مدل بلوغ معماری سرویس گرا بررسی خواهد شد، علاوه بر آن متدولوژی های مبتنی بر سرویس گرائی که تا کنون ارائه شده اند مورد بررسی و مقایسه قرار خواهند گرفت.
  • فصل سوم به معماری سازمانی سرویس گرا اختصاص دارد، ابتدا امکان ترکیب دو مفهوم معماری سازمانی و معماری سرویس گرا بررسی می شود تا مبانی معماری سازمانی سرویس گرا تبیین گردد. سپس اصول و قوانین حاکم بر پارادایم سرویس گرایی گفته می شود، سرانجام نیز مثالی از چگونگی طراحی سازمان سرویس گرا ارائه می شود.
  • در فصل چهارم متدولوژی بومی سازی شده ای برای معماری سازمانی سرویس گرا ارائه می شود، این متدولوژی در قالب تعدادی فاز و گام است و هر گام نیز خود شامل تعدادی محصول تحویل دادنی می شود.

لینک دریافت سایر مقالات و تالیفات

اشتراک خبر: